П'ятниця, 29.03.2024, 02.57
ІКТ навчання
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Про аватару - Форум Реєстрація Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Технічні питання » Наш форум » Про аватару
Про аватару
galanetДата: Неділя, 02.03.2008, 23.36 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 39
Репутація: 0
Статус: Offline
Аватара – це графічне зображення, яке відображується в профілі користувача та супроводжує ім’я (нік) користувача і всі його повідомлення на форумі. В якості аватари може бути фотографія користувача (що зустрічається дуже рідко) або будь-яка картинка. Зазвичай аватара відображає внутрішній світ людини, внутрішнє „Я”, підкреслює індивідуальність користувача і дозволяє створити перше враження про нього. Можна сказати, що аватара це своєрідна електронна душа людини.

Аватара може відображати улюбленого героя фільму або мультфільму, який чимось схожий на вас – поведінкою, зовнішністю, відношенням до життя, або ви б хотіли бути на нього схожим. Аватара може містити будь-які зображення. Ця картинка може відображати ваш внутрішній стан - хтось обирає сумну картинку, хтось – веселу, хтось – серйозну, задумливу і так далі.

Слово „аватара” (саме „аватара” згідно з його походженням) було відоме ще задовго до широкого розповсюдження комп’ютерів та Інтернету.

Історія виникнення аватари охоплена суцільною таємницею. До цього часу невідомо хто перший почав використовувати це поняття і як виникла сама ідея використання. Можна лише констатувати те, що слово „аватара” несе в собі відбиток божественності, а все, що пов’язане з Богом для людини є вічною і великою таємницею.

Слово „аватара” має давньоіндійське походження – в індійській міфології означає перетворення, перевтілення божества в різні форми земного буття. Зокрема, відомо що бог Вішна перевтілювався в земне тіло (це могли бути як тварини так і люди) з метою спасіння світу, торжества божественних законів і чеснот. Кажуть, що відомий всім Кришна був аватарою бога Вішни, крім того у останнього було ще декілька аватар (наприклад, його аватарою була черепаха). Аватари вели в повній мірі самостійне існування, але божественна суть в них була і в певній мірі проявлялась.

Так що вживання слова ”аватара” для позначення „віртуальних особистостей”, в які втілюється їх „реальний” господар - дуже точне і умісне. Отже, аватара це не просто картинка – це фактично Ваше обличчя в Інтернеті, яка характеризує Вас як особистість.

 
Форум » Технічні питання » Наш форум » Про аватару
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright Стеценко В.П. © 2024