П'ятниця, 19.04.2024, 16.57
ІКТ навчання
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна субкультури - Форум Реєстрація Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Спілкування » Спілкування на різні теми » субкультури
субкультури
морриДата: Понеділок, 28.04.2008, 15.55 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 11
Репутація: 0
Статус: Offline
как вы относитесь к субкультурам и к какой из них вы себя относите (если относите вообще)?

Додано (28.04.2008, 15.54)
---------------------------------------------
трішки про кілька субкультур...

1. Готика - загальне поняття котрим нині окреслюють стиль життя, світовідчуття, світобачення, життєву філософію, цілий комплекс напрямків мистецтва (музика, арт, література, кіно, фото, архітектура …), що складають разом зі своїми носіями готами так звану «готичну субкультуру». Готи – люди , що відносять себе до готичної субкультури, проповідують в якійсь мірі готичний стиль життя, мають специфічне «чорне», іронічно-філософське ставлення до навколишнього світу і життя, любов до готичної музики, літератури, арту…, носіння тотально чорного одягу плюс срібла і створення специфічного готік і вамп іміджу як у жінок, так і у чоловіків… Готи – це індивідуалізм та романтизм як стиль життя… готика, це також щось химерне, відштовхуюче, що якимось чином тягне до себе, від чого не можеш відірватись і чим наповнюєшся до країв… Для того, щоб бути готом, головне просто бути собою і не відмовлятись від своїх надто темних , похмурих, надто розумних, нестандартних, нетрадиційних, депресивних, меланхолійних смаків і стилю життя. Готична музика – незалежно від того, наскільки тяжка - готичний рок, готичний металл, готік-електроніка, - завжди піднесена, зверх-емоційна, наповнена мороком і холодом сумна музика з «ангельським» жіночим бєк-вокалом, елементами хорового співу, дзвонами, з вставками темної електроніки та драм-машин. Основний вокал – сильний мощний, готичний голос (переважно чоловічий) чи жіночий – проникаючий, відьмовський. Інколи злий шепіт. Тексти – у спектрі від філософських та романтичних до життєвих, темних, містичних, язичницьких, частіше у симбіозі… У кожного гота – своє індивідуальне ставлення до цієї субкультура, кожен може слухати різну музику… У жінок-готів – підкреслено-еротичний стиль вамп у зовнішності, щось незвичайне і загадкове у погляді… Дехто віддає перевагу езотеричній літературі, демонології, вивченню окультних знань, прогулянкам по цвинтарям, але не з вандалістськими намірами, а заради віднаходження душевного спокою та внутрішньої гармонії… але це все дуже індивідуально!..
2. Субкультура ЕМО…Вираження емоцій – головне правило Емо-кідів. Самовираження, протистояння несправедливості, особливе, чуттєве світосприйняття. Емо-кід часто дуже ранимий і депресивний підліток, він виділяється яскравою зовнішністю, мріє про чисте кохання, не вміє бути спокійним та врівноваженим… Це підлітки з жорстким, прямим волоссям, рвана чолка, закриваюча половину обличчя, ззаду волосся стирчить, у дівчат можуть бути кумедні зачіски, хвостики з різними заколками, сердечками тощо. Вузькі джинси, можна з дірками чи заплатками, прокльопаний пасок , можливо й рожевий, обтягуючі футболки з смішними дитячими малюнками. На ногах кеди чи венси, на руках різнокольорові браслети, на шиї – крупні кольорові намиста чи перлини. Светри з V-вирізом, жилет з ромбами, довгі смугасті шарфи, проколоті вуха, носи, губи, язик…Ходять з сумками через плече чи рюкзаками, на котрі вішають багато значків, м’які іграшки, заплатки. Дехто носить смугасті гетри – основними кольорами є чорний і рожевий. На нігтях – чорний лак , часто облізлий… Емо-кіди можуть бути стрейтейджерами, тобто учасниками руху, що пропагує здоровий образ життя… Існують також Емо-позери, котрі ззовні майже не відрізняються від Емо-тру, проте вони лише намагаються виглядати, як Емо, вважаючи це модним… проте Емо – це не лише мода, а стиль життя!.. Тру-Емо недолюблюють Позерів і інколи можуть навіть відрізати їм чолку – одну з головних чеснот Емо-кіда. Емо – це також і альтернативний напрям в музиці, де співається про почуття та кохання на фоні тяжкого гітарного супроводу. Як відрізнити цей стиль музики від інших? Візг, плач, стогін, шепіт, що зривається на крик… тексти про нещасне кохання, несправедливість, жорстокий і сповнений насиллям світ. Емо бувають різні. Хтось любить більш мелодійні і спокійні пісні, комусь більше подобаються тяжкі композиції. «I''m crying» - написано на обличчі Емо-кіда. Вони дуже часто, до того ж кардинально змінюють настрій. У стані психологічної війни з собою часто ріжуть вени, причиняють різні фізичні поранення собі, інколи доходячи до суїциду!.. І хлопці і дівчата можуть фарбувати губи, використовувати тональний крем, підводити темним очі…

Додано (28.04.2008, 15.55)
---------------------------------------------
3. Хіпі. Сьогодні чітко виділяють 2 прошарки хіпі: «стара система» («олдові хіпі», «мамонти») та «нова система». «Стара система» складається з людей старшого віку, для яких хіппізм - це все їхнє життя. Найчастіше ці люди не мають ані постійної роботи, ані постійної сім’ї. Велика кількість них деградувала, стала наркоманами, психічно хворими… «Нова система» об’єднує у собі молодь віком 14-20 років, яка умудряється поєднувати свій «хіппізм» із навчанням у престижних закладах і не завжди дотримуються найважливішої заповіді хіпі – незалежність від соціуму. Натомість молодь робить акцент на атрибутиці, перебираючи на себе сленг, манеру одягатися, прикраси тощо. Спочатку основна частина цієї субкультури складалась з дітей забезпечених батьків. Під впливом східних містиків, які проповідували пошуки щастя і гармонії за межами матеріального світу, безліч молоді втікали з дому, жили незалежно, відрощували якомога довше волосся. Волоссю надавалось особливе значення. В одному з відомих маніфестів хіпі-«Маніфест Стакера» написано: «Недаремно споконвіків бунтарі, які протестували проти надмірної раціоналізації суспільного життя, люди мистецтва – художники, музиканти, поети- не дуже поважали перукарів. Волосся – це наче антени, які дозволяють вловлювати найтонші коливання фізичних і біологічних полів». Окрім розкішних патлів хіпі мали таку відзнаку, як Фенічка. Спочатку так називалась будь-яка річ, котра дарувалась одне одному. Потім – саморобні прикраси. Окрім яскравої зовнішності хіпі асоціюються з вживанням наркотиків. Найчастіше це LSD та конопля. Відкидаючи всі звинувачення у наркоманії, вони наводять цитату Т.Маккени: « Я виступаю на захист психоделіки не тому, що вважаю їхнє вживання справою простою і легкою, а тому, що це єдиний засіб. Все інше – неефективне. Якби слова були хоч трохи дієві, то людям би вистачило однієї Нагірної проповіді». Головний внесок хіпі у творчість –елемент спонтанності. В результаті цього потужного енерговибуху під гаслом ALL YOU NEED IS LOVE ми маємо ті книги, музику, мистецтво, що є навколо!..
4. Панки. Термін «панк» прийшов до нас з англійської мови. Найдавніше його значення ми зустрічаємо за часів В.Шекспіра, коли воно означало найдешевшу категорію вуличних повій. В сучасній англійській «punk» означає гниль, непотріб, неповнолітній сексуальний партнер і інше в цьому ж дусі. Наприкінці 60-х журналісти вважали, що таким образливим словом відіб’ють бажання молоді до цієї течії, але ні… Грубо кажучи є 2 типи панків:
- люди належать до цього руху тому, що вони слухають пан-рок музику;
- люди, які окрім того, що слухають панк-рок музику, ще і в житті сповідують банківські принципи.
Панк-музика є невід’ємною частиною даної субкультури. Перші групи такого напрямку зародились у 1964 році у США. Тоді вони мислили себе, як альтернатива рок-н-роллові. Вона повинна була бути доволі жорсткою, швидкою, голосною, тексти серйозними та такими, які б порушували проблеми, що хвилюють більшість молоді. Ідеологія оригінального панку полягає у абсолютному пофігізмові, замішаному на доброму гуморі, але й повазі до батьків і невизнанні насильства ( це якщо брати чисті початки панку). Для того, щоб спробувати зрозуміти суть панку, як моделі музики, слід послухати відповідні музичні групи. З найвідоміших рекомендується для прослуховування Sex Pistols, Underground, Stooges, Iggi Pop та інші, які працюють в такому ж дусі. Саме з музикою пов’язані «ірокези» - найвідоміший символ панку. Ірокези виникли на початку 80-х років минулого століття і тоді їх носили тільки британські панкиІрокез – зачіска з якою найчастіше асоціюють панків - був запозичений у північноамериканських індіанців, а в Європу їх вперше занесли музиканти панк-груп Wattie та Exploited. Вони є кількох різних типів. Що ж до процедури встановлення такої краси на голові, то зараз для цього користуються лаком для волосся і для однієї такої зачіски йде майже повна банка лаку. Доти, доки косметична індустрія його не придумала, панки користувалися підручними засобами, найпопулярнішими з яких було пиво, а деколи навіть і блювотиння.

Додано (28.04.2008, 15.55)
---------------------------------------------
5. Рейв виник в середині 80-х рр. у Великобританії. Коріння нового стилю лежало в поєднанні хаус-, есід- та техномузики. По суті, британський рейв — це симбіоз чикагського “хауса” та детройтського “техно”. Вибух “есід-хауса” припадає на 1988 рік, коли “жертвами” перших рейвів стали переважно залишки гіппі, панк-тусовки та різного роду клубні андеґраундні групи Великобританії. Головним популяризатором рейву став відомий діяч психоделічної лондонської тусовки Ф.Кларк, який видавав “Encyclopedia Psychedelica International”, відвідував шаманські тусовки в Уельсі та був засновником руху ZIPPI (zen inspired professional ragans), що у вільному перекладі означає: “професійні язичники, натхненні дзеном”. Вже з 1988 року Ф.Кларк почав активно експлуатувати “есід-хаус” та проводити постійні рейв-party в Лондоні та його околицях. Однак уряд Д. Мейджора заборонив “кислотні” тусовки. Поліція конфісковувала апаратуру та насильно розганяла зібрання перших рейверів. Це надало рейверам політичного забарвлення та привернуло до рейву увагу ліворадикалів. Крім того, заборона на рейв-party дала змогу Ф.Кларку створити ультрамодний клуб “Мегатріполіс”, в якому типове рейв-party поєднувало в собі транс-музику, лазерне шоу, виставку-продаж гіппівських виробів, кабінки з віртуальною реальністю, бар із “швидкою їжею” та виступи світил психоделії Р.Дасса і О.Шульгіна, “грибного гуру” Т.Маккени. В середині 90-х Ф.Кларк оголосив свій план “Zippi Pronoia Tour” та почав активну експансію в європейські країни та США. Рейв — це свого роду вірус нового стилю життя, пробудження прихованої свідомості під час племінного танцю.В середині 90-х рр. Ф.Кларк організував грандіозне шоу в Колорадо — “Мегарейв Великого Каньйону”, який зібрав понад 5 тис. учасників. Там до рейв-руху приєдналися різні напрямки містичних, езотеричних, окультних, ліворадикальних, індіаністських тощо угруповань. Рейв став музикою більшості психоделічної тусовки, витіснивши автентичну, етнічну музику, реггі, рок та інших. Рейв фактично інтегрував ці напрямки, виробив нову їхню техно-версію.

 
iskrinaДата: Неділя, 04.05.2008, 00.05 | Повідомлення # 2
Підполковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 69
Репутація: 0
Статус: Offline
А яке Ваше відношення до описаних вище субкультур? Можливо Ви є представником однієї з них?

Без боротьби немає перемоги!
 
ДядяДата: Четвер, 08.05.2008, 09.55 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
власне я не відношусь ні до однієї субкультури з вище перечислених, але маю багато знайомих із субкультури №2. прикольні малі:))))
 
морриДата: Четвер, 08.05.2008, 13.11 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 11
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (iskrina)
А яке Ваше відношення до описаних вище субкультур? Можливо Ви є представником однієї з них?

моё отношение? хм...я увлекаюсь изучением субкультур, их спецификой и взаимоотношениями... в принципе мне близки многие из них... я люблю готику, мне нравятся некоторые взгляды хиппи, рокеры, байкеры и т.д.... но отнести себя к какой-то из них конкретно я не могу!.. точно скажу, что не отношусь к люберам, гопам, скинхедам, реперам... хм...в общем... субкультуры - штука интересная)))) biggrin
 
МарьяночкаДата: Середа, 04.03.2009, 16.26 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 8
Репутація: 0
Статус: Offline
До субкультур ставлюсь нормально, хоча деякі з них не розумію, так як я захоплююсь RAP i HIP-HOP.
До речі, як ви ставитесь до представників RAP i HIP-HOP?
 
Форум » Спілкування » Спілкування на різні теми » субкультури
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright Стеценко В.П. © 2024